‘İYİ TARIM UYGULAMALARI PANELİ'

‘İYİ TARIM UYGULAMALARI PANELİ

Havran İlçe Müdürü Recep Özbudak, Sağlıklı gıda tüketmek, insanın yaşama hakkı kadar önemlidir”

 Havran ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları Paneli” geniş katılımlı ve izleyici kitlesiyle gerçekleştirildi. Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, “Sağlıklı gıda tüketmek, insanın yaşama hakkı kadar önemlidir” dedi.

 Havran ilçesinde Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında 3 Ekim 2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Havran Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları Paneli” geniş katılımlı ve izleyici kitlesiyle gerçekleştirildi.

İyi Tarım Uygulamaları Panelinin açılış konuşmasını yapan Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, “Hızla artan nüfus beslenme ve besin ihtiyacını artırmaktadır, bu nedenle üreticilerimiz hızla artan ihtiyaca cevap verebilmek için birim alandan en yüksek verim almayı hedeflemektedirler. Bizler Gıda Tarım ve İlçe Müdürlüğü olarak yüksek verimin yanı sıra kaliteli ürün anlayışını yerleştirmeye çalışıp kontrollü ilaç ve gübreleme ile insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen veya daha az zarar veren ürün elde etmeye yönelik çalışmalar yapmaktayız” dedi.

“Ürünün dikiminden sofralarımız gelinceye kadar geçen zamanda bütün aşamaların kayıt altına alınıp izlenebilir olmasının ilk ayağı İyi Tarım ve ikinci ayağı Organik Tarımdır” diyen Müdür Recep Özbudak, “Bu üretim modellerini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte insan sağlığını tehdit eden çok sayıda faktör varken sağlıklı gıda tüketmek, insanın yaşama hakkı kadar önemlidir. Bölgemizde İyi Tarım ve Organik Tarımın yaygınlaşması adına olumlu ve de verimli bir panel olacağına inanıyorum” dedi.

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Yavuz Ökten iyi tarım ile ilgili bakanlık olarak üreticileri mevzuat hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

TEMENA Uluslararası Denetim Gözetim Sertifikasyon Hizmetleri Ltd. Şirketinden Gıda Mühendisi Savaş Mayadağ, sertifikasyon kuruluşlarının üreticiden yapması gerekenleri dile getirdi.

Merkezi Burhaniyede bulunan Laleli Zeytinyağı İşletmesi “İyi Tarım Sorumlusu” Ziraat Mühendisi Necati Akın, üretici bir kuruluş olarak deneyimlerini aktardı. Panelistler sunumlarını yaptıktan sonra dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdılar.

Havran’da gerçekleştirilen “İyi Tarım Uygulamaları Paneline” Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ayhan Balcı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kutfettin Deper, Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak ve personeli. Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur ve Personeli.  Balya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Çakır ve Personeli. Edremit Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Personeli. Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Personeli. Gömeç Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Personeli.  Ziraat Odası ve Körfez Süt Üreticileri Başkanı Emin Ersoy ve personeli. Tariş Müdürü Adil Tuna ile Kiraz Danışmanlık Müdürü ve Personeli yanı sıra üreticiler izledi. Enver DOLGUN-HAVRAN



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli